Nieuws

Laatste nieuws

1 | 2 | 3 volgende »

Cheetahs gezocht: heb jij ideeën over voedsel?

Bron: NCDO, 21-12-2011

NCDO organiseert de Battle of the Cheetahs. Dit is een ideeëngenerator voor nieuwe oplossingen op het gebied van voedsel. Zes teams van tien young professionals gaan met elkaar de strijd aan om de meest creatieve en innovatieve toepassing te ontwerpen voor een actueel vraagstuk. Het winnende team mag het project met 25.000 euro ondersteuning van NCDO realiseren. Ben jij tussen de 20 en 35 jaar en heb je ideeën over voedsel? Geef je dan op!

Battle of the Cheetahs >>

Waardoor voel jij je verbonden met de wereld?

Bron: NCDO, 15-12-2011

Heb je ooit iets gedaan, gezien of meegemaakt waardoor je je verbonden voelt met het leven van mensen in de rest van de wereld? Wij nodigen je uit jouw persoonlijke verhaal te delen met anderen. Op de website mijnwereldverhaal.nl kun je jouw verhaal plaatsen. Daarmee maak je ook kans op een mooie prijs.

Mijnwereldverhaal.nl >>

OneWorld van start – be part of it

Bron: NCDO, 13-12-2011

Vanaf deze maand gaan IS magazine en tijdschrift onzeWereld samen verder in één online en offline platform: OneWorld. Op dinsdag 13 december vond de lancering plaats. OneWorld is hét platform voor iedereen die zich interesseert voor wat er buiten Nederland en Europa gebeurt. Het legt de verbinding tussen ons leven en dat van andere mensen wereldwijd, met aandacht voor duurzame lifestyle en carrière, achtergronden bij actuele onderwerpen, blogs uit de hele wereld, spraakmakende essays, diepgravende interviews en reportages uit ontwikkelingslanden.
Bezoek de website

Unicef ziet kindersterfte gestaag dalen

Bron: Nu.nl, 15-09-2011

Wereldwijd sterven jaarlijks 7,6 miljoen kinderen voordat zij de leeftijd van 5 jaar bereiken. Zo’n 20 jaar geleden waren dat er nog 12 miljoen. Dat meldden de VN-kinderorganisatie Unicef en de wereldgezondheidsorganisatie WHO in een rapport. Zelfs in de armste gebieden van Afrika, waar de kindersterfte het hoogst is, wordt vooruitgang geboekt. Desondanks sterven nog iedere dag ruim 21.000 kinderen door vermijdbare oorzaken. De helft van alle gevallen doet zich voor in slechts vijf landen: India, Nigeria, Congo, Pakistan en China.

‘Veelbelovend’ onderzoek naar malariavaccin

Bron: Nu.nl, 15-09-2011

Wetenschappers hebben veelbelovende resultaten geboekt met een experimenteel vaccin tegen malaria. Dat schrijven zij in een artikel in het gezaghebbende Amerikaanse vaktijdschrift New England Journal of Medicine. Tests bij 45 jonge kinderen tussen 1 en 2 jaar oud in Burkina Faso wijzen uit dat het vaccin een hoge mate van bescherming biedt. Kinderen die het middel hadden gekregen, kregen drie tot vier keer minder vaak malaria dan kinderen die niet waren ingeënt. Zij hadden ook meer antistoffen in hun bloed. Het terugdringen van ziektes zoals malaria is onderdeel van millenniumdoel 6.

 

1 | 2 | 3 volgende »