Millenniumdoelen campagne

1 | 2 | 3 volgende »

Nederland ‘Goed Bezig!’ met aanpak moedersterfte

Met Nederlandse overheidssteun kunnen vrouwen in Mali nu veiliger bevallen. Het aantal klinieken is toegenomen en een keizersnede is gratis geworden. Hierdoor kunnen meer vrouwen die anders door complicaties van zwangerschap sterven, geholpen worden.

Wij als Nederlanders zijn dus ‘Goed Bezig!’ om millenniumdoel 5 te halen: het terugdringen van moedersterfte. Via persoonlijke boodschappen vertellen Malinese vrouwen ons hoe de risico’s voor moeders door Nederlandse steun verkleind zijn.

Video 1: bekijk deze persoonlijke boodschap

In deze videoboodschap zie je Doussou, een jonge moeder die twee dagen geleden bevallen is van haar dochtertje. Ze heeft een keizersnede gehad in het ziekenhuis in Bamako, en is blij dat veilig bevallen is. Ook vindt ze het positief dat er nu meer klinieken in Mali zijn.

Bekijk de video

Video 2: bekijk deze persoonlijke boodschap

In deze videoboodschap zie je Diakite, die in het staatsziekenhuis in Bamako, de hoofdstad van Mali, haar dochter bezoekt. Haar dochter is net bevallen van een zoontje. Omdat zij seksuele voorlichting heeft gehad heeft zij zelf kunnen beslissen wanneer ze een kind wilde.

Bekijk de video

Video 3: bekijk deze persoonlijke boodschap

In deze videoboodschap zie je verloskundige Assitan in de dorpskliniek in Kalikoro. Zij heeft samen met de arts een jonge vrouw geholpen tijdens de bevalling. Ze vindt het goed dat er met steun uit Nederland meer klinieken en gratis keizersneden mogelijk zijn.

Bekijk de video

 

1 | 2 | 3 volgende »