Doen

1 | 2 | 3 volgende »

Grow Your Meal

Grow Your Meal is een online spel van Plan Nederland over kinderrechten, gezonde voeding, internationale samenwerking en Bolivia. Via Grow Your Meal leren kinderen overleggen, strategisch denken en democratisch keuzes maken. Het doel van het spel is om op een stuk land zo gevarieerd mogelijk voedsel te verbouwen. Scholen in heel Nederland kunnen meedoen. Deelnemende scholen maken kans op een Boliviaanse Sterrenlunch op school, bereid onder leiding van een beroemde topkok.

Bestel lespakket voor jongeren over millenniumdoelen

Mybody biedt een lespakket aan waarin jongeren hun eigen mening kunen vormen over het belang van de millenniumdoelen. Het lesmateriaal is vooral geschikt voor de vakken aardrijkskunde en maatschappijleer. Het lespakket is een door de Europese Unie gesteund initiatief om jongeren wereldwijd bewust te maken van hun reproductieve rechten (alles wat te maken heeft met het al dan niet krijgen van kinderen) en gezondheid.
Meer informatie >>

Empower Your Future

De website EmpoweryourFuture.nl is de gloednieuwe jongerenwebsite van COS Brabant, speciaal voor en door jongeren in Brabant. Op deze website kom je meer te weten over de impact van dagelijkse keuzes op de wereld. Hier vind je alles over uitgaan, eten, drinken, shoppen, studeren, werken en reizen op zo’n manier dat jongeren er iets mee kunnen en het nog hip is om te doen ook.

Fairtrade Producten Zoekmachine

Van smeuïge pindakaas tot prachtige wijn. Van duurzame koffie tot een subtropisch biertje en van heerlijk ijs tot en zachte badjas. Het assortiment van gecertificeerde fairtrade producten wordt steeds groter. Op de website van Max Havelaar kun je alle producten vinden die te koop zijn.

Naar de zoekmachine >>

Winkel jij fair?

Gooi je vrienden uit het supermarktschap en support Fairfood. In het spel Schappen Knallen doe je in een virtuele supermarkt eerlijk boodschappen. Zet Schappen Knallen als gadget op je persoonlijke Facebook-pagina en gooi foute producten uit de schappen!

Play it Fair

1 | 2 | 3 volgende »

Extra informatie

over dit onderwerp

DOE MEE

Millennium Tycoon

Lukt het jou om binnen 25 jaar met een vaststaand budget de acht millenniumdoelen te behalen? Speel het spel.

Millenniumklok

Plaats een klok op je eigen website die aftelt tot 2015, dan zie je hoeveel tijd we nog hebben de millenniumdoelen te realiseren.

LINKS

Advies en ondersteuning

Voor hulp bij het opzetten van een project kun je terecht bij de lokale COSsen.

Burennetwerk

Nabuur is een wereldwijd burennetwerk waar je jouw contacten, kennis en creativiteit kan inzetten om mensen in ontwikkelings-
landen te helpen.